Viborg Stift Folkeblad 09-08-17

Viborg Stift Folkeblad, 9. august 2017

Vridsted: Der venter en guidet rundtur i Vridsted, når Venstres borgmesterkandidat Ulrik Wilbek gæster byen, når der er Havørredens dag på søndag.

Her har det lokale byrådsmedlem Claus Clausen (V) fra Vroue inviteret sin politikerkollega til en tur til den vestligste del af kommunen.

– Han har ikke været på tur i den del af kommunen tidligere, så jeg har inviteret ham herud, så han kan mærke stemningen, føle aktivitetsniveauet, og få en fornemmelse af, at vi er gode til selv at tage handsken op og få tingene gjort her i området. Det har vi god erfaring med, og jeg håber selvfølgelig, han kommer herfra med et godt indtryk og med nogle input til, hvad man trods alt også godt kunne bruge kommunens hjælp til, siger Claus Clausen.

Han henviser til, at behovet for en cykelstiforbindelse fra Fly til Skibe helt sikkert vil komme op, når Ulrik Wilbek hilser på de lokale.

– Det er jo et ønske, der har spøgt i 25 år, og vi håber, at det kan blive en realitet, og jeg er glad for, at kasernen i Skive også lader til at have set behovet, da man har placeret en del af sin minerydder-uddannelse tæt på Fly, siger Claus Clausen, der også tager Wilbek med rundt til skolen, hallen og andre lokale faciliteter på rundturen, som vil tage et par timer.

Masser af aktiviteter

På dagen står Vridsted som nævnt i lystfiskeriets tegn, da der er arrangeret Havørredens dag, samtidigt med at det er sidste dag under den årlige fiskekonkurrence i Karup Å.

Derfor er der masser af aktiviteter i byen på dagen. Der er smagsprøver på havørreder, som elever fra Skive Tekniske Skole tilbereder, og der er blandt andet smagsprøver på is, som er lavet på det lokale Dueholm Ismejeri. Der er også åbent hus på skolen, i vuggestuen og i børnehaven, forsamlingshuset er indrettet som café, Vestfjendshallen udstiller en færdig renoveringsplan, og Vridsted-filmen vises på storskærm.

Desuden kan man komme til vejrs over Vridsted og omegn med en helikopter og se et miljørigtigt og bæredygtigt såkaldt Easy Dome hus. Det kubeformede hus af fem og sekskantede træelementer bruger 50 procent mindre energi og er tegnet af den færøske arkitekt Kári Thomsen, der ankommer onsdag og opstiller et demohus på Præstetoften i Vridsted. Man kan også se på 3d-print af parcelhuse og høre mere om finansiering ved et eventuelt nybyggeri.

Og så er der mulighed for at følge præmieoverrækkelsen for fiskekonkurrencen i Karup Å fra klokken 13 i Trevad Ørredpark på Møllevej 1.